VET STOER in nieuwsbrief Balletschool Schagen

Ja, ik zit op ballet! Jazzballet. Al misschien wel twintig jaar ga ik elke woensdagavond heerlijk dansen. Ik ben geen danstalent. Maar wel een geniet-talent. Onlangs vroeg Tessa van de balletschool mij of ik in de nieuwsbrief iets wilde vertellen over mijn kinderboek VET STOER. Tuurlijk!

Wat is het verband tussen ballet en varkens?

Varkens hebben twee tenen aan de voorkant van elke voet, en twee aan de achterkant. Het is alsof ze op hoge hakken lopen. Inderdaad: altijd relevé! Wat ze verder goed kunnen is: ‘rondje om jezelf’. Als je zegt: ‘Streef naar twee gestrekte benen’, dan kunnen ze dat vrij aardig. Vier gestrekte benen lukt ook. En hun grootste talent is: ‘Schud los en laat alles van je afglijden’.

In de jazzballetles wordt niet gekletst, maar in de kleedkamer en in deze nieuwsbrief wel. En dan blijkt (natuurlijk) dat al die balletters niet alleen balletters zijn. Ik ben bijvoorbeeld freelance schrijver. Ik schrijf en redigeer voor zakelijke klanten, en als de tijd het toelaat schrijf ik voor mezelf. Ik werk aan een roman en in juli heb ik een kinderboek gepubliceerd met de titel VET STOER.

VET STOER gaat over de twee leukste varkens van Nederland: Rolf en Bertje. Zij bestaan echt en wonen achter ons huis in Wieringerwaard. Grote broer Rolf is vet stoer, terwijl kleine broer Bertje bang en verlegen is. De twee kunnen niet zonder elkaar.

Deel dit bericht gerust!
Irene van der Klugt
Irene van der Klugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *